В Україні за рік зареєстровано 780 нападів на заклади охорони здоров'я – ВООЗ

В Україні зареєстровано 780 нападів на заклади охорони здоров’я за останній рік. Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ганс Клюге, виступаючи перед журналістами у Житомирі 17 лютого, пише сайт "Новини ООН".

"Я щиро захоплююся тим, як українська система охорони здоров'я зберігає свою життєстійкість, незважаючи на нелюдські, неприпустимі напади на заклади охорони здоров'я (загалом за рік зареєстровано майже 780 таких нападів), незважаючи на втому, стрес та вигоряння працівників охорони здоров'я", – зазначив Клюге.

Уточнюється, що пресконференція відбулася у рамках п'ятого за останній рік візиту Клюге до України. Директор Європейського бюро ВООЗ озвучив основні пріоритети роботи на сьогоднішній день: психічне здоров'я, а також реабілітацію та доступ до послуг охорони здоров'я на рівні місцевих громад.

Зазначається, що розширення психологічної допомоги населенню України стало головною темою візиту Клюге. За оцінками, майже 10 мільйонів українців можуть мати порушення психічного здоров'я, причому приблизно у 4 мільйонів людей такі порушення можуть проявлятися в помірній або важкій формі.

Раніше повідомлялося, що чверть українців можуть страждати від тяжких ментальних розладів через війну.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті