В Україні встановлюють мобільні "пункти здоровʼя"

На місці зруйнованих фельдшерсько-акушерських пунктів зʼявляться мобільні "пункти здоровʼя". Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Такі рішення є тимчасовими, поки на місці зруйнованих медзакладів, не буде відбудовано повноцінний пункт здоров’я «первинки». Кожен модульний «пункт здоровʼя» укомплектований меблями, холодильником, має окрему санітарну зону, бойлер, генератор та кондиціонер", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, перший модульний «пункт здоров’я» у селі Мощун на Київщині встановив благодійний фонд UA Dream. Наразі МОЗ у співпраці з фондом планують встановлення ще ряду таких мобільних пунктів в інших куточках країни, де медична інфраструктура зазнала суттєвих руйнувань.

У МОЗ зазначили, що за понад рік війни на території Київської області росіяни пошкодили 124 обʼєкти медзакладів та ще 4 зруйнували повністю, без можливості подальшого відновлення, проте 57 з них вже вдалося відновити.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті