В Україні судитимуть російського військового, який знущався над цивільними в Ірпіні

В Україні судитимуть російського військового, який брав участь у спеціальних рейдах в Ірпені Київської області, під час яких знущався над цивільними. Про це повідомляє  Офіс генпрокурора у Facebook.

"Розслідуванням встановлено, що впродовж березня 2022 року старший стрілець розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку разом з іншими військовослужбовцями РФ проводили спеціальні рейди у місті Ірпінь Бучанського району Київської області", – йдеться у повідомленні.

Російські військові злочинці жорстоко ставились до цивільних, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

На території Ірпінського військового госпіталю вони виявили двох цивільних осіб. Після допиту обвинувачений наказав цивільним стати на коліна й притулити голови один до одного. Аби залякати їх – військовий імітував розстріл, здійснивши декілька пострілів над головами.

"В подальшому обвинувачений разом з командиром відділення та іншими військовослужбовцями РФ, незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони нанесли удари по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою", – розповідають в Офісі генпрокурора.

Аби провести допит, цивільного вивели у двір будинку. Там також через нібито ненадання "правдивої інформації", військовий направив на чоловіка автоматичну зброю та зімітував розстріл, здійснивши дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті