В Україні стартував проєкт Reintegration Management Program

Понад 100 учасників розпочинають навчання в проєкті з підготовки фахівців управлінської ланки для деокупованих територій (Reintegration Management Program). Про це повідомляє Офіс президента України 12 квітня.

Це один із кроків, які за дорученням Президента України Володимира Зеленського розробили для ефективної реінтеграції Криму одразу після звільнення півострова.

«Коли ми проаналізували напрями й підрахували потребу в кількості працівників для деокупованого регіону, а також урахували необхідний рівень фахової підготовки, стало зрозуміло, що потрібно розпочинати готувати кадровий резерв уже зараз, оскільки необхідну кількість неможливо навчити одномоментно», – розповіла постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева під час церемонії відкриття.

За її словами, вже зараз запустили спільний із Національним агентством України з питань державної служби експериментальний проєкт, щоб мати резерв держпрацівників для роботи на деокупованих територіях. Створили освітні програми «Постконфліктне урядування» та «Урядування на повоєнних територіях» у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, онлайн-курс для держслужбовців «ProKrym: державна політика реінтеграції Криму».

Участь у відкритті також узяли перший віцеспікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко та президентка Бізнес-школи Міжнародного інституту менеджменту Ірина Тихомирова. Учасники обговорили основні напрями реінтеграційних політик держави після деокупації, зокрема: відновлення органів публічної адміністрації та кадрове забезпечення; притягнення до відповідальності за міжнародні злочини та злочини проти національної безпеки; верифікацію документів і рішень окупаційних судів; гуманітарну політику та демілітаризацію освітньої, культурної сфер; економічне відновлення.

Програму ініціювало Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, реалізує Бізнес-школа МІМ за підтримки Офісу Президента України та проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті