В Україні розслідують понад 3,4 тис воєнних злочинів РФ проти дітей

Офіс генпрокурора розслідує понад 3,4 тисячі кримінальних справ щодо воєнних злочинів проти дітей, скоєних російськими окупантами в Україні. Про це 9 грудня генеральний прокурор Андрій Костін повідомив у Телеграмі.

Він поінформував, що наразі розслідується 3440 воєнних злочинів проти дітей, та розповів про впровадження в Україні стандарти правосуддя, дружнього до дитини, яке покликане захистити її права та інтереси.

"Разом із тим ми продовжуємо тісно співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом. Наша мета - забезпечити відповідальність злочинців на всіх рівнях - національному та міжнародному", - зазначив Костін.

Генпрокурор також повідомив про розвиток двостороннього та багатостороннього міжнародно-правового співробітництва і готовність передавати справи до держав на основі універсальної юрисдикції.

Як повідомлялося, США нададуть фінансову допомогу Міжнародному центру з розслідування російських злочинів в Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті