В Україні презентували онлайн-платформу, яка допоможе залучати благодійні кошти

Український благодійний фонд «Zagorniy Foundation», гуманітарна організація «Adeso» 10 травня презентували онлайн-платформу «KujaLink» для залучення благодійних коштів. Про це повідомляє кореспондент "ОстроВа".

Нова онлайн-платформа «KujaLink» має полегшити процес пошуку та фінансування громадських організацій та фондів, а також надавати певні послуги для підтримки благодійників по всьому світу, відтепер вона працюватиме і в Україні.

Очікується, що завдяки діяльності платформи підвищиться видимість організацій, покращиться сталий зв’язок між донорами та організаціями, які шукають підтримки, збільшаться потоки прямого фінансування та з’являться способи прямого фінансування місцевих організацій. Філантропи зможуть самі знаходити організацію, діяльність якої вони хочуть підтримати. Наразі альтернативи подібної платформи немає. 

«KujaLink» намагається створити довірену платформу, на яку організації-донори можуть прийти й побачити відібрані, перевірені (експертами платформи) організації з України, Ефіопії, Уругваю, з будь-яких місць, де вони працюють.  Бо кожна філантропічна організація шукає певні сектори, й тут вони мають інструмент для пошуку, де вони можуть знаходити організації для фінансування», - сказав Давіт Тадель Дессі, менеджер з роботи з громадами «KujaLink». 

Дессі детально розповів про платформу та її діяльність: етапи реєстрації, як знайти бенефіціара чи донора, домовитись про фінансування фонду/організації, про моменти, пов’язані з комунікацією та хто може претендувати на місце на платформі. Приблизно 55 представників різних громадських організацій України, благодійних фондів, які були присутні на зустрічі та ставили організаційні запитання, зрештою зацікавились концепцією і зареєструвались на платформі. 

Організатори пояснили, що усі нові реєстрації затверджуються членом команди платформи після перевірки їх електронної пошти зі списком схвалених доменів, а також всі нові апліканти повинні вказати організацію (донорів або мережу), з якою вони пов’язані, і команда проєкту потім перевіряє присутність їх в Інтернеті (веб-сайт, обліковий запис у соціальних мережах) і чи є вони учасниками платформи або організувати відеодзвінок. 

Сьогодні в Україні здійснюється багато ініціатив різними благодійними фондами та організаціями в наданні гуманітарної допомоги населенню. Під час війни це особливо актуально, однак не завжди кількість ресурсів фонду може задовільнити всі потреби громадян і потрібен централізований підхід. 

Adeso (African Development Solutions) є некомерційною організацією, розташованою в Кенії та зареєстрованою в Кенії, Великобританії та Сполучених Штатах. Ініціатива об’єднує місцеві та національні НУО з глобальними спонсорами та підвищує видимість організацій для покращення роботи, яку вони виконують у своїх громадах. Платформа розробляється за підтримки Фонду Конрада Н. Гілтона, Humanity United і Сімейного фонду Сігал. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті