В Україні наразі циркулює 17 штамів коронавірусу, в тому числі і новий - "Дженні"

В Україні наразі циркулює 17 штамів коронавірусу, серед них новий штамм -  "Дженні". Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, - пише Укрінформ.

"В Україні, за даними нашого епіднагляду, циркулює 17 штамів Covid-19, в тому числі і новий штам, який був виявлений нещодавно - "Дженні". Якщо ми подивимось, що у нас по захворюваності, то бачимо зростання до кінця січня кількості випадків захворювання на коронавірус, але ми бачимо і зростання кількості випадків захворювань на грип, що не характерно для попередніх епідсезонів", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що з середини жовтня на грип та грипоподібні захворювання перехворіло вже майже 2,5 млн людей, і, на жаль, є летальні випадки.

За його словами, кількість госпіталізацій зовсім не така, як була в 2020-2022 роках, інфекційні стаціонари спокійно справляються з тією кількістю пацієнтів, які потрапляють до лікарень.

Ляшко зауважив, що другий пік захворюваності на грип та ГРВІ прогнозується на лютий.

Міністр додав, що вакцина проти коронавірусу є в наявності та безкоштовна, і для щеплення необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я спільно з Міноборони і командуванням Медичних сил розробляє плани реагування на виникнення можливих критичних ситуацій - на кшталт блекаутів чи пандемії.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті