В Україні дозволили мобілізувати перших засуджених до Нацгвардії

В Україні почали приймати перші рішення щодо мобілізації засуджених громадян - двом чоловікам дозволили підписати контракт із Нацгвардією. Про це повідомляє Хмельницький міськрайонний суд.

Як повідомляється, 21 травня Хмельницький міськрайонний суд розпочав розгляд перших подань діючих у галузі установ Державної пенітенціарної служби України про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби та встановлення адміністративного нагляду щодо них.

До суду надійшло два подання, обидва засуджені виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

У суді пояснили, що добровольцями виявилися двоє молодих чоловіків, 2000 та 1981 років народження. Обох було засуджено за крадіжки у жовтні та листопаді 2022 і відповідно було засуджено до 4 років і 9 місяців і 5 років і 5 місяців позбавлення волі.

У тексті постанов йдеться також про те, що кожен із чоловіків придатний до військової служби за станом здоров'я, пройшов професійно-психологічний добір, має достатній рівень фізичної підготовки для виконання покладених на них обов'язків.

Ці клопотання суд задовольнив та зобов'язав ГУ "Хмельницький слідчий ізолятор" невідкладно умовно-достроково звільнити чоловіків від відбуття покарання для проходження військової служби за контрактом. Також передати чоловіків до підрозділів Національної гвардії України, доставивши до Хмельницького об'єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки для укладання контракту та проходження військової служби.

Суд також ухвалив встановити над чоловіками адміністративний нагляд, який здійснюватимуть командири військової частини, де ті проходитимуть військову службу за контрактом.

"Серед обмежень - заборона перебувати за межами місця дислокації військової частини та виїжджати у особових справах без дозволу командира", - пояснили в суді.

Вже 23 травня Хмельницький міськрайонний суд проводитиме розгляд 50 подань щодо умовно-дострокового звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених. 

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті