У Туреччині інспекційна група завершила огляд першого українського судна з зерном

Судно Razoni з українською кукурудзою зупинилося у Стамбулі для огляду, який відбувається за "зерновою угодою" між Україною, Туреччиною, ООН і росією. Про це повідомила пресслужба Міністерства національної оборони Туреччини у Твіттері.

"Спільна інспекційна група завершила перевірку на борту RAZONI. Судно з 27 тис. тонн кукурудзи пройде через Босфор, щоб за короткий час відправитися в Ліван", - йдеться у повідомленні міноборони Туреччини.

Міністерство інфраструктури України також підтвердило, що судно RAZONI пройшло інспекцію та готується відправлятися до пункту призначення.

"Завдяки ЗСУ та портовим службам RAZONI безпечно подолало шлях до Босфору, де пройшло перевірку представникам Спільного координаційного центру. На прикладі RAZONI остаточно узгоджуються і відпрацьовуються всі необхідні заходи контролю та координації між Україною та партнерами-підписантами – ООН та Туреччиною", - пише Міністерство інфраструктури України в Фейсбуці.

Також повідомляється, що зараз очікують на дозвіл про вихід ще 17 українських суден.

"Паралельно відбувається прийом заявок на вхід нових суден до українських портів для завантаження агропродукцією. Наразі завантаженими є 17 суден, які очікують дозволу на вихід", - йдеться у повідомленні.

"Щодо будь-яких перевірок в українських портах чи територіальних водах, то тут наша позиція незмінна – такий контроль залишається виключно за нами. Жодних інспекційних груп, жодних оглядів третіми сторонами", - зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як повідомлялось раніше, спільна інспекційна група прибула на завантажений кукурудзою сухогрузу RAZONI, який стоїть на якорі біля входу до проливу Босфор у Чорному морі.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті