У Туреччині збудували корпус корвету "Гетьман Іван Мазепа" для ВМС України (ФОТО)

У Стамбулі на верфі RMK Marine завершили будівництво корпусу для нового флагмана України - корвета "Гетьман Іван Мазепа". Про це повідомляє Turdef, - пише УН.

У повідомленні йдеться, що зараз корабель перебуває у сухому доку. На його борт вже нанесли назву "Гетьман Іван Мазепа" та номер F 211.

Корвет стане новим флагманом українського флоту після того, як "Гетьмана Сагайдачного" було затоплено через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Корвет зможе адаптуватися до всіх типів протикорабельних ракет як зарубіжного, так і вітчизняного виробництва. Новий корвет має бути прийнятий до складу ВМФ у 2024 році. За планами, цього року ВМФ отримає тактичну групу ракетних катерів і корвет типу «Ада».

Робота над першим корветом розпочалася у січні 2021 року, вирізано сталь та сформовано секції. Корвет було закладено у Туреччині у вересні 2021 року на верфі RMK Marine. Корпус першого корвету типу "Ада" для ВМС України почали збирати у грудні 2021 року.

Як повідомлялося, в перший день вторгнення військ РФ на територію України, 24 лютого, в порту Миколаєва екіпажем було затоплено флагман українського флоту "Гетьман Сагайдачний" для уникнення його захоплення.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті