В ЦНС заявили, що член паралімпійської збірної Білорусі причетний до депортації українських дітей

Гендиректор російського благодійного фонду «Поверь в себя» та член національної паралімпійської збірної команди Білорусі Олексій Талай може бути причетним до незаконного вивезення дітей з України. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС)

За даними підпільників, чоловік організовує вивезення дітей із тимчасово окупованих територій сходу України до Білорусі.

"Депортація та викрадення дітей — це одна з ключових ознак геноциду української нації", — наголошують у ЦНС і додають, що Талай "не зможе уникнути відповідальності й понесе покарання за свої злочини проти людяності".

За повідомленням ЦНС, Україна має підтвердження, що через територію Білорусі відбувалося примусове переміщення українських дітей. Також білоруські опозиціонери повідомляли, що 2150 українських дітей, зокрема сиріт віком від 6 до 15 років, були депортовані до так званих оздоровчих таборів і санаторіїв на території Білорусі.

Нагадаємо, росіяни незаконно передали "під опіку" 1184 українських дітей: втричі більше, ніж окупанти заявляли публічно. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті