Протягом наступних 12 місяців аграріям буде необхідно 9 мільярдів доларів – УКАБ

Сільськогосподарським виробникам необхідне додаткове фінансування в обсязі близько 9 мільярдів доларів протягом наступних 12 місяців. Про це повідомляє асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"Станом на початок липня на контрольованій території України досі знаходиться близько 20 млн тонн зерна та насіння олійних культур минулорічного врожаю, які підлягають експорту, – каже гендиректор УКАБ Роман Сластьон. – Тобто, близько 20% минулорічного врожаю досі нереалізовано".

Уточнюється, що урожаю 2022 року протягом маркетингового року буде реалізовано лише 30-35% обсягу збіжжя.

"Водночас внутрішні ціни на зернові та олійні культури знизилися на 40-50% порівняно до довоєнного рівня. Тобто, у вартісному вираженні надходження від реалізації цьогорічного врожаю за 2022/23 маркетинговий рік складе близько 20-25% від минулорічних", – зауважує Сластьон.

Підкреслюється, що на думку експертів УКАБ, аграріям для проведення збирання цьогорічного врожаю, виплат орендної плати власникам земельних паїв та посіву культур під урожай наступного року будуть потрібні додаткові гроші.

За оцінками експертів УКАБ, неможливість реалізувати продукцію на експорт та необхідність підготовки до посіву культур під урожай наступного року формує потребу в додатковому фінансуванні на суму близько 9 мільярдів доларів США.

Раніше повідомлялось, що врятувати врожай українським фермерам допоможуть ФАО і Японія.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті