У системі ЗСУ створено спецбатальйон Республіки Ічкерія

В системі ЗСУ створено Батальйон особливого призначення збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія (ЧРІ), що діятиме у складі Іноземного легіону. Про це повідомляє "Утро Кавказа" з посиланням на наказ головнокомандувача збройних сил ЧРІ, прем'єр-міністра уряду у вигнанні Ахмеда Закаєва.

Як повідомляється, наказ на зборах командирів та бійців оголосив один із командирів на ім'я Хусейн (позивний Бандера).

З наказу випливає, що очолив батальйон колишній боєць добровольчого батальйону імені шейха Мансура, полковник Хаджимурад Зумсо.

При цьому Закаєв зазначив, що присутні "беруть участь в історичній події – відродженні збройних сил ЧРІ".

На зборах, які проходили в одному з готелів Києва, не були присутні командири чеченських добровольчих батальйонів імені шейха Мансура та імені Джохара Дудаєва.

Зі свого боку виданню "Утро Кавказа" стало відомо, що новий чеченський батальйон діятиме як підрозділ Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України.Раніше він називався "Ічкерійська гвардія".

Нагадаємо, Чеченська республіка Ічкерія існувала з 1991 по 2000 рік до повної окупації її території російськими військами.

Як раніше повідомлялось, Україна запровадила безвіз для іноземців, які готові воювати проти росії.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті