У Сватовому все частіше викрадають людей, декого вдається викупити в Луганську за 10 тисяч рублів

У Сватовому люди зникають ще частіше, ніж раніше, декого з них близькі знаходять у Луганську й викупають за 10 тисяч рублів. Про це з посиланням на власне джерело повідомив суспільно-політичний оглядач "Трибун" 12 листопада.

"Людей здають. Здають сусіди, колишні колеги чи просто "доброжелатєлі", – цитує "Трибун" мешканця Сватового. – Здають тих, хто має проукраїнську позицію або має якийсь зв'язок з українськими військовими. До цих людей приїжджає ціле кагало: ФСБ РФ, "прокуратура ЛНР", "міліція ЛНР". Вони переривають домівку "з ніг до голови", горища, сараї тощо. Однак що шукають – незрозуміло. Вони погрожують, просто намагаються морально принизити, а потім забирають з собою, і куди потім діваються ці люди - теж незрозуміло".

Уточнюється, що останнім часом люди стали зникати ще частіше, ніж раніше.

Зазначається, що при цьому, їх не "мобілізували", а просто викрали з домівок та вивезли, невідомо куди.

"Деяким сватівчанам вдалося знайти своїх близьких у Луганську та "викупити" їх за 10 тисяч рублів", – пише "Трибун".

Раніше повідомлялось, що на Біловодщині рашисти обшукують будинки родичів військових, вилучають форму ЗСУ та українську символіку.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті