У Сумській області рашисти зруйнували цвинтар та пошкодили лінії електропередачі

На Сумщині російська армія знищила понад 10 могил, пошкодила лінії електропередачі й 5 домогосподарств, сталася пожежа на фермі. Про це повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький у Телеграм 31 липня.

"Близько 5:30 росіяни відкрили масований вогонь з мінометів та ствольної артилерії по нашій Миропільській громаді. Понад 50 прильотів", - зазначив він.

Російські снаряди влучили в місцеву ферму, внаслідок чого на ній сталася пожежа.

Пізніше Живицький повідомив у фейсбуці про руйнування Миропільського цвинтаря та пошкодження електромережи.

"Росіяни відкрили вогонь по житловим кварталам селища з пів на шосту ранку. Розбито вщент більше 10 могил на місцевому цвинтарі. Пошкоджені лінії електропередач по кількох вулицях, повалені електроопори", - написав він.

Голова Сумської ОДА також повідомив про щонайменше 5 ушкоджених домогосподарств.

"У людей побиті шибки, дахи, паркани. Розбиті гаражі та техніка. Кілька хат прошиті наскрізь уламками від ворожих снарядів: пробиті стіни, двері, системи опалення. У місцевого фермера повністю згорів сінник, де було все заготовано на зиму для тварин, росіяни розстріляли його навмисно", - зазначив Живицький.

Як раніше повідомлялося, 30 липня рашисти обстріляли Сумщину 71 раз.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті