У разі повного блекауту українська армія не зупиниться. ЗСУ заточені на вихід на кордони 1991 року - Світан

У разі повного блекауту українська армія не зупиниться. Про це в інтерв'ю "Острову" розповів полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"У разі повного блекауту українська армія не зупиниться. Збройні сили України зараз заточені на вихід на кордони станом на 1991 рік. Зупинити їх неможливо. Будь-хто, хто почне зупиняти українську армію, буде перемолот. Ми як йшли, так і йтимемо. Нас у цьому підтримують військові західних країн-союзників. І ми цю підтримку відчуваємо. Армія не зупиниться, це нереально. Та й українське населення не зупинятиме армію, воно може лише зупиняти політиків", - вважає він.

Він також зазначив, що Росія 100% продовжить атакувати інфраструктуру України, але у військовому плані це може вплинути лише на швидкість перекидання українських військ на фронт залізницею.

"Справа в тому, що перекидання військ здійснюється електропоїздами, а без світла це відбуватиметься дизельними поїздами. Але якщо військові вже прибули, наприклад, у Дніпро, то далі вони пересуваються вже рокадними дорогами, якими можна рухатися автомобілями. І таких доріг на лінії фронту багато", - сказав Роман Світан.

Військовий експерт зазначив, що повний блекаут може затримати перекидання ЗСУ на фронт на 1-2 дні.

Як повідомлялося раніше, за словами військового експерта Романа Світана, ЗСУ не заходитимуть до Криму, поки там буде велика кількість російських військ.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті