У Слов'янську знешкодили агентів РФ, які наводили ракети на місцеві школи

Служба безпеки України у Слов'янську Донецької області знешкодила російських агентів, які коригували ракетні обстріли. Про це 28 листопада повідомляє прес-служба СБУ у Донецькій та Луганській областях.

"Ворожими поплічниками виявилися двоє місцевих жителів, які працювали на підконтрольну спецслужбам РФ "народну міліцію "ДНР". Комунікацію підтримували через анонімні месенджери, а передачі закритих даних використовували спеціально створений чат-бот", - повідомили представники силового відомства.

За даними СБУ, російські агенти видавали інформацію про рух військової техніки ЗСУ, а також геолокацію шкіл. Під час обшуків за місцями знаходження обох зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони та ноутбуки на місці злочину.

"Зараз фігурантам повідомлено про підозри. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - додали в СБУ.

Для конспірації один з інформаторів назвав свій обліковий запис жіночим ім'ям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ в Одесі затримала агента ФСБ, який здавав дані про розташування ЗСУ.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті