У Скадовську окупанти повісили 56-річну медсестру Тетяну Мудренко (ФОТО)

В окупованому російськими військами Скадовську на Херсонщині повісили 56-річну медсестру Тетяну Мудренко за проукраїнську позицію. Про це повідомляє Бі-бі-сі із посиланням на британську газету Financial Times.

Про це також повідомляє український правозахисний медійний проект Медійна ініціатива за права людини.

Газеті Financial Times про це розповіла сестра-близнючка загиблої Наталія Чорна, яка виїхала зі Скадовська ще у квітні.

За її словами, Тетяна працювала в окупованому місті медсестрою, допомагала дітям з інвалідністю та не раз конфліктувала з російськими силовиками.

Останній інцидент перед смертю Тетяни стався у жовтні. За словами сестри, Мудренко лаяла українських поліцейських, які перейшли на бік росіян, і заявила їм "Скадовськ – це Україна!".

Декілька днів ніхто не знав, де Тетяна. 15 жовтня Наталії Чорній зателефонувала жінка і сказала, що Тетяну стратили.

"Вона мені сказала, що Таню повісили. Їй щось влили до рота, а потім повісили її перед будинком суду", - сказала Чорна.

У місцевому морзі спочатку відмовилися спілкуватися з Наталією, але потім надіслали їй свідоцтво про смерть, в якому зазначено, що причиною загибелі Тетяни Мудренко стала "механічна асфіксія".

Financial Times зазначає, що деякі подробиці події незалежно перевірити було неможливо, але журналісти бачили свідоцтво про смерть українки, а також листування між місцевими жителями та очевидцями, які підтверджують історію Наталії Чорної.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті