У Ростовській області затримано дезертира, який обстріляв з кулемета поліцейських. Це колишній зек - "вагнерівець"

У росії затримали та встановили особу чоловіка, який стріляв у поліцейських у Новошахтинську Ростовської області. За інформацією російських ЗМІ, стріляв колишній засуджений Павло Ніколін.

Його затримали сьогодні, 7 грудня у селищі Кисельове. Слідчими органами за фактом нападу на співробітників поліції ухвалено процесуальне рішення.

За деякими даними, у 2016 році Ніколін вже був засуджений.

Чоловік був визнаний винним у розбої (ч. 2 ст. 162 КК РФ), після того, як у Башкирії вчинив напад і пограбував офіси мікропозик «Зручні гроші» та «Джет мані», озброївшись ножем. У прокуратурі Башкирії тоді повідомляли, що обвинувачений мав судимості за розбої та пограбування і до цього випадку.

Низка ЗМІ вже повідомили, що Ніколін був завербований у ПВК "Вагнер", інші, що ще розбиратимуться з цим.

Так, російський "Коммерсант" пише, що "засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин повідомив, що буде проведено розгляд з приводу того, чи служив Павло Ніколін у компанії, а якщо так, то як він опинився не в зоні проведення "спеціальної військової операції" "і як секретна інформація про нього потрапила до журналістів". Видання також доповнює, що "при цьому пан Пригожин припустив, що боєць міг бути поранений або збожеволів у результаті контузії, тому був дезорієнтований, не розумів, де знаходиться, а поліцейські здалися йому солдатами супротивника".

Як повідомлялося, у Ростовській області росії чоловік у камуфляжі обстріляв поліцейських і втік.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті