У росії готують нову хвилю мобілізації, яку офіційно не оголошуватимуть

У росії військкомати в регіонах отримали приписи розпочати масштабну роботу з мобілізації на війну в Україні. Про це повідомляє телеграм-канал "Можемо пояснити" з посиланням на три джерела, що не пов'язані між собою, у військкоматах різних регіонів.

Зазначається, що нова хвиля мобілізації в росії розпочнеться у січні. Офіційно її оголошувати не будуть, використавши негласні методи поповнення армії.

"Військкомати в регіонах отримали від міноборони (МО) приписи розпочати посилену роботу з мобілізації чоловіків на війну в Україні. Їх пошук розпочнеться у січні-лютому, при цьому офіційно оголошувати мобілізацію влада не планує", - йдеться у повідомленні.

Вони стверджують, що одним із поставлених МО завдань є масове розсилання та вручення повісток — на підставі указу путіна про «часткову мобілізацію», яка офіційно так і не була завершена. Також військкомати зобов'язали розпочати рейди на місця проживання військовозобов'язаних. Число майбутніх мобілізованих міноборон поки не дає.

За словами співрозмовника каналу у петербурзькому комісаріаті, військкомати попередили про те, що «буде багато роботи у січні, лютому». Джерело в московському комісаріаті додало, що співробітників зобов'язали «переглянути справи призовників та контрактників для надсилання їм повісток та залучення до мобілізації».

«Що робити – незрозуміло. Офіційно мобілізацію так і не завершили, а тепер усі переклали на регіони. Але якщо раптом трапляться помилки (а вони обов'язково будуть), то відповідатимуть рядові співробітники військкоматів та їхні начальники», — пояснило джерело у військкоматі одного з регіонів на північному заході.

Він нагадав, що восени за «помилки при мобілізації» було звільнено кількох начальників військових комісаріатів у різних областях (у тому числі в Магадані та Хабаровському краї). «Тобто, по суті, зараз військкомати поставили в глухий кут — відмовитися від виконання наказу МО не можна, але за будь-якої нагоди винними виставлять нас. Цар добрий, а бояри погані», — обурюється співрозмовник каналу.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті