В РНБО пояснили, чи може Україна припинити вогонь завдяки посередництву Китаю

Україна не сяде за стіл переговорів з росією, поки російські війська не покинуть наші окуповані території, й припинення вогню в Україні за посередництва Китаю неможливе. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данілов, коментуючи заяви Китаю про готовність сприяти "припиненню вогню" і переговорам між Україною та РФ в інтерв'ю Kyodo News, опублікованому 21 жовтня.

"Немає жодних переговорів, доки Росія продовжує окупувати територію (України. - "ОстроВ"), включаючи Крим", - зазначив Данілов.

Коментуючи заяви РФ та Китаю про нібито зміцнення зв'язків між країнами, Данилов сказав, що, на його думку, Москва "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран".

Водночас Данілов відкинув можливість припинення вогню за посередництва Китаю. 

Секретар РНБО також назвав російського диктатора путіна "терористом" і наголосив, що "сучасний Гітлер на ім'я путін убив 500 наших дітей".

Раніше повідомлялось, що Сі Цзіньпін назвав путіна "старим другом" і запросив до "нового світового порядку".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті