У результаті вторгнення РФ у Луганській області зруйновано 160 закладів освіти

На території Луганської області внаслідок військової агресії росії зруйновано 160 закладів освіти, 19 з яких вже неможливо відновити. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму телеграм-каналі 31 серпня.

"Більшість із пошкоджених шкіл і дитячих садочків ще можна відремонтувати, але руйнації там дуже значні – роботи передбачають значних капіталовкладень. В окупантів грошей на відновлення освітніх закладів нема. Сумнозвісним прикладом є Сєвєродонецьк, де до початку збройної агресії рф працювали 20 шкіл, більшість з яких була заповнена, як то кажуть, під зав’язку. Росіяни відкривають лише чотири – на більше відсутні кошти для відбудови розбитих закладів освіти. Але головне, що не вистачає дітей. Бо майже 9 000 хлопців та дівчат громади продовжують навчатися в евакуйованих навчальних закладах", - розповів Сергій Гайдай.

Як повідомлялося раніше, у тимчасово окупованому Старобільську окупанти не збираються пускати батьків на лінійку 1 вересня

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті