У зруйнованих містах Луганщини окупанти зазивають на "референдум" під видом гуманітарної допомоги – Гайдай

У тих громадах Луганської області, які окупанти зруйнували за період активних бойових дій, вони змушують людей іти на "референдум", обіцяючи за це гуманітарну допомогу. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму Телеграм-каналі 6 серпня.

"Окупанти фактично знищили ці міста, зробили безхатченками сотні тисяч людей, 90% з яких евакуювалися, – написав Гайдай. – Багато із тих, хто залишився, мешкає у підвалах та сховищах. Спочатку їх звільнили від усього, а тепер вимушують з’явитися на псевдореферендум".

Підкреслюється, що, зокрема, така ситуація склалася в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому та населених пунктах цих громад.

Уточнюється, що наразі на Луганщині активізовано "агітаційно-роз'яснювальну складову" підготовки до референдуму про входження регіону до складу РФ.

"Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організовують зустрічі із населенням нещодавно захоплених територій області", – пише Гайдай.

Він підкреслив, що окупанти виманюють персональні дані мешканців, закликають йти на так званий референдум, "…вимушуючи людей обмінювати волю на їжу, питну воду та OSB-плити (орієнтовно-стружечні, на зразок фанери)".

Раніше повідомлялось, що окупанти, які крадуть зерно на Луганщині, стверджують через пропагандистську пресу, що воно "…в надежных руках".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті