На Прикарпатті судитимуть учасника "ЛНР", який допомагав виявляти на блокпостах військовослужбовців ЗСУ

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Луганщини за фактом державної зради, участі у діяльності терористичної організації та участі у діяльності незаконних збройних формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч.2 ст. 260 КК України). Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 11 серпня.

"За даними слідства, обвинувачений перейшов на бік ворога з початку збройного конфлікту та, вступивши до лав "ЛНР", брав участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що він добровільно прибув до пункту збору мобілізованих "ЛНР" та як стрілець проходив так звану військову службу у її підрозділах.

Підкреслюється, що обвинувачений виконував обов’язки "солдата" і забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів; з метою виявлення військовослужбовців Збройних Сил України на захоплених РФ територіях він перевіряв документи місцевих мешканців.

"Злочинна діяльність учасника НЗФ була припинена військовослужбовцями Збройних Сил України в Сєвєродонецьку Луганської області", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Раніше повідомлялось, що коригувальник ворожого вогню по позиціях ЗСУ на Луганщині проведе за ґратами 12 років.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті