У прифроновому Добропіллі будуть тестувати нову насосну станцію (ФОТО)

У прифронтовому Добропіллі на Донетчині будують нову насосну станцію, яку планується тестувати 21 липня. Про це "ОстроВу" повідомив Олексій Полтавець, директор Добропільського ВУВКГ.

"У нинішніх реаліях запасів води вистачить щонайбільше на два місяці, – пояснив Полтавець. – Аби забезпечити містянам безперебійне водопостачання, почали будівництво нової насосної станції".

Він уточнив, що вода у кранах добропільців зараз з’являється за таким графіком: три години вранці та три години ввечері.

Підкреслюється, що 19 лютого помпова станція першого підйому Південно-Донбаського водогону, яка розташована в районі селища Василівка, була знеструмлена через обстріли. Тоді Добропілля увійшло до переліку міст Донецької області, які довелося перевести на водозабезпечення з Карлівського водосховища.

Як уточнив Полтавець, що зараз у Добропільській громаді два джерела водопостачання: частково вода подається з селища Золотий Колодязь, але більшу частину ТГ забезпечує саме водосховище у Карлівці.

"На даному етапі подачу води вже скоротили на 35%, але водосховище не безмежне, кількість води стрімко зменшується, вистачить її десь на 60 діб, – каже директор ВУВКГ. – Нам пощастило, що є свердловина у Золотому Колодязі. Тому зараз на одному з наших водоводів у центральній частині міста ми екстрено будуємо підвищувальну насосну станцію".

Олексій Полтавець пояснює: нова станція допоможе забезпечити водою жителів багатоповерхівок, адже тиск у системі зараз недостатній.

"Зараз в нас дві насосні станції – в різних кінцях міста, – каже фахівець. – На першу вода подається з Золотого Колодязя, на другу – з Карлівки. Різниця у рівні між ними – 35 метрів. Коли залишиться тільки вода зі свердловини, потужності цих двох станцій не вистачить, аби вода досягала найвищих поверхів багатоквартирних будинків".

Як запевняють у ВУВКГ, для сусідніх міст громади альтернативне джерело водопостачання також є. Зокрема, мешканців Білицького планують забезпечувати водою з селища Водянське.

"У шахті Водянській є шурф, де ще у 2014 році встановили насосне обладнання, – розповідає Олексій Полтавець. – Ми все перевірили, все працює. У разі, якщо зупиниться водопостачання, ми будемо використовувати цей варіант".

Зараз, згідно з повідомленнями ДСНС, через постійні обстріли військами РФ близько 70% населених пунктів Донеччини залишається без води.

Раніше повідомлялось, що прифронтове Добропілля товарами забезпечене належним чином, хоч ціни на них і не низькі.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті