В Полтавській області провели в останню путь одного з найкращих пілотів українських Су-27

В Полтавській області поховали одного з найкращих пілотів українських Су-27, тіло якого вдалося повернути через майже 2 роки з моменту загибелі у 2022 року в Запорізький області. Про це повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко  31 березня.

"Дмитро Вільгельмович Фішер, етнічний німець, який загинув за Україну, був збитий влітку 22-го року між українськими та російськими позиціями в Запорізькій області. Українські військові довгий час не могли дістатися до його тіла, і от його вдалось повернути на підконтрольну територію в результаті спецоперації з евакуації", - пише Цаплієнко.

Він додав, що один з найкращих пілотажників світу, Дмитро Фішер воював з перших днів повномасштабного вторгнення. Боронив небо над Київщиною, Сумщиною, Харківщиною, Миколаївщиною, збивав російські літаки та завдавав ударів по цілях на землі і на воді.

"Його влучні атаки по окупантах наблизили звільнення острова Зміїний", - пише журналіст. 

"В героя залишились дочка Настя та син Єгор. Героїчно жив, героїчно загинув в небі Запоріжжя", - пише Цаплієнко.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті