В польському Вроцлаві додалися гноми: з українським паспортом, волонтер та біженка

Нещодавно у польському Вроцлаві, який часто називають містом гномів, встановили гнома із українським паспортом. Та це не єдиний гном, пов'язаний із Україною, - пише ТК "Укрінформ".

Зокрема, гном із українським паспортом знаходиться біля "Паспортного сервісу" у ТЦ "Пасаж Ґрюнвальдський".

Також у місті встановлено гномів Волонтер та Біженка. Їх можна знайти біля входу на Головний вокзал Вроцлава. Вони нагадують про масовий приїзд біженців до міста після 24 лютого 2022 року та допомогу волонтерів.

Крім того, є гном Unicefek - знаходиться біля Przejściu Dialog (вул. Świdnicka 19) та є символом вдячності Вроцлава за підтримку, яку UNICEF надав місту після початку війни в Україні. Коли до міста прибули тисячі українських біженців разом із дітьми, Дитячий фонд ООН надав місту понад 42 млн злотих, з яких 24,5 млн злотих було спрямовано на освіту.

Також з українською темою повʼязаний гном Грифослав тримає у руках нагороду «Нижньосілезький грифон», яку у 2022 році отримали мешканці та підприємці Вроцлава та Нижньої Сілезії за гуманітарну допомогу Україні та українцям. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті