До Польщі впускають машини, назад ні: українські водії в розпачі через блокаду кордону

Українські водії не розуміють логики дій протестувальників на коррдоні з Польшею. Вони кажуть, що до Польщі автівки впускають, а обратно ні. Відповідне відео записав один з тих, чия машина застрігла на кордоні, 1 грудня.

Станом на ранок п’ятниці на українсько-польському кордоні у чергах на в’їзд в Україну перебуває близько 2100 вантажних транспортних засобів. Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає  "Укрінформ".

«На жаль, блокування чотирьох напрямків продовжується. Станом на ранок сьогодні, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, на всіх цих чотирьох (пунктах пропуску на українсько-польському кордоні – ред.) у бік України у чергах перебуває десь 2100 вантажних транспортних засобів, найбільше – це навпроти пунктів пропуску «Шегині» і «Рава-Руська», - сказав він.

Відповідаючи на питання про черги на в’їзд до Польщі, Демченко зазначив, що йдеться про тисячі транспортних засобів, які очікують на можливість перетнути кордон у напрямку Польщі.

За його словами, найбільш інтенсивний рух відбувається на напрямку пункту пропуску «Краківець».

«Але, звісно, це не додає тої необхідності у перевезеннях, як це було до 6 листопада. А, наприклад, пункт пропуску «Ягодин» (цей напрямок раніше був повністю перекваліфікований під вантажні перевезення), то там раніше за добу перетинали кордон десь 1200-1300 вантажних транспортних засобів у обидва напрямки. Зараз ця кількість коливається десь на рівні 120-140 (цих транспортних засобів – ред.)», - сказав речник.

Він поінформував, що за минулу добу польська сторона на пункті пропуску «Ягодин» прийняла не більше 20 вантажних транспортних засобів на в’їзд.

«Якщо говорити про «Раву-Руську» і «Краківець», то це до 6 листопада за добу перетинало кордон десь по 600 вантажівок у обидва напрямки. Зараз ця кількість зменшилася удвічі або і утричі», - розповів Демченко.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті