У Пентагоні заявили, що на передачу винищувачів Україні "підуть роки"

Питання про передачу Україні винищувачів четвертого покоління регулярно порушується на переговорах, але США поки що не можуть цього зробити. Про це на брифінгу заявив заступник глави Пентагону Коллі Каль, 25 серпня повідомляє "Європейська правда".

"Щодо майбутніх літаків, наприклад, літаків четвертого покоління, навіть якби ми надали їх зараз, вони б прибули через кілька років. Тому ми зосередилися на тому, що стосується їх винищувачів, що їм потрібно для підтримки поточних зусиль за утриманням на сході та можливо переходу в контрнаступ", - заявив речник.

Відповідно, пріоритетом для Штатів зараз є забезпечення нормального використання тих літаків, які вже є на озброєнні в України. Адаптація ракет HARM під винищувачі МіГ-29 – це один із кроків у рамках такої стратегії.

"Вони, звичайно, не були призначені для того, щоб стріляти з таких літаків - вони були призначені для наших літаків, але українці останніми тижнями дуже ефективно використовували ракети HARM, щоб знищити російські системи радіолокації", - зазначив Каль.

Водночас питання передачі винищувачів Україні вже перебуває на розгляді Об'єднаного штабу та Європейського командування. Такий крок американці розглядають як частину формування української армії у середньо- та довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що раніше у Пентагоні заявили – українська армія перейде на озброєння НАТО впродовж кількох років.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті