У Пентагоні визначились із модифікацією БМП M2 Bradley, яку передадуть Україні (ФОТО)

Україна отримає американські бойові машини піхоти M2 Bradley у версії M2A2 ODS у рамках нового пакета військової допомоги. Про це повідомило видання The WarZone з посиланням на головного представника Пентагону Пета Райдера.

Зазначається, що Україна отримає бойові машини піхоти M2 Bradley у версії M2A2 ODS. Відповідну модифікацію M2A2 ODS (Operation Desert Storm) розробили на основі досвіду, який Сполучені Штати отримали під час війни в Іраку 1991 року (операція "Буря в пустелі").

На версію M2A2 ODS встановили FBCB2 (Force XXI Battle Command Brigade and Below) – бойову інформаційно-керувальну систему, яка дозволяє обмінюватися інформацією з розвідувальними супутниками та всіма підрозділами, що мають аналогічні пристрої.

Разом з тим захист машини має інфрачервону систему пасивного захисту від ПТРК. Всередині машини замість індивідуальних крісел встановили дві лавки на три сидіння. Це дозволяє десанту швидше залишати БМП. На місці механіка-водія встановили тепловізор.

Машина також отримала лазерний далекомір ELRF (Eye-safe Laser Rangefinder) від компанії Fire Control Systems з дальністю дії до 10 км. Також – тактичну навігаційну систему TACNAV (Tactical Navigation System) з приймачем GPS. M2A2 ODS має встановлену цифрову систему орієнтування DCS (Digital Compass Systems).

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони США опублікувало докладний список озброєння, яке отримає Україна у рамках найбільшого пакету допомоги на суму $3,075 млрд.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті