У звільнених селах Луганщини відкрито 24 провадження щодо злочинів рашистів

У деокупованих населених пунктах Луганщини слідчими вже відкрито кримінальні провадження за фактами 24 звернень місцевих жителів щодо злочинів РФ: поранення двох жителів Невського, руйнація житла, крадіжка майна. Про це повідомила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 7 грудня.

"В шістьох населених пунктах Сватівського району поліцейські Луганщини документують воєнні злочини РФ, – сказано в повідомленні. – У селах працюють слідчі поліції Луганської області та співробітники СБУ, які приймають заяви місцевих мешканців та документують кримінальні правопорушення, серед яких й воєнні злочини РФ".

Уточнюється, що в період з 1 грудня слідчими відкрито кримінальні провадження за фактами 24 звернень місцевих мешканців.

"Серед іншого зареєстровано інформацію за фактом поранення двох мешканців села Невське внаслідок обстрілів окупаційними військами РФ", – пише відомство.

Зазначається, що також зареєстровано інформацію про руйнування цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів окупантів. Зокрема, задокументовано пошкодження та знищення приватних домоволодінь, господарчих споруд. У Невському задокументовано 17 таких фактів, у Греківці 3 та у Макіївці 2.

Крім цього, в Невському пошкоджено господарчі споруди та техніку фермерського господарства, трактор місцевого мешканця, а в Макіївці – складське приміщення, автомобіль й знищено 300 т зернових культур.

Підкреслюється, що за час окупації Макіївки військові РФ викрали у місцевих мешканців дві мисливські рушниці, вантажний автомобіль, електроінструмент, насосну станцію, побутову техніку, одяг, взуття, свійських птахів й худобу.

Раніше повідомлялось, що в Невське й сусідні села привезли хліб та інші продукти від міжнародних організацій.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті