В ОП закликали "завдавати конкретних ударів" по виробництву дронів в Ірані

Визнання Ірану поставок росії дронів нібито до початку повномасштабної війни в Україні виглядає безглуздим. Санкцій та ембарго буде недостатньо, аби покарати Тегеран. Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова радника голови Офісу президента Михайла Подоляка 5 листопада.

Як відзначив Подоляк, Україна доведе до кінця відносини з Іраном й в майбутньому буде більш правильно будувати відносини з подібними країнами.

"Трошки дивно виглядає це визнання передачі росії дронів. Тобто вони передали перед війною більше тисячі дронів, які почали використовувати лише після того, як росіяни програли практично війну на полі бою. Тобто замість того, щоб знищувати нашу критичну інфраструктуру, вони 8 місяців лежали на складах?", - заявив радник голови Офісу президента.

Водночас Подоляк відзначив дивним й той факт, що попри потужні санкції, які були накладені проти Ірану десятиліттями, країна продовжує робити зброю ліпшу за, наприклад, російську.

За словами радника голови Офісу президента, враховую чи те, що Тегеран продовжує виробляти зброю, вбивати власних громадян, які протестують проти тоталітарного режиму, фінансувати озброєння для Росії, необхідно діяти більш жорстко.

"Мені здається, що необхідно не просто санкції, або ж ембарго вводити, мені здається, що можна було б наносити конкретні удари по виробництву дронів та балістичних ракет тощо. Не може така держава безкарно це робити далі", - відзначив Подоляк.

Нагадаємо, раніше спікер глави МЗС Олег Ніколенко заявив, що Україна вживатиме "максимально жорстких заходів", щоб виключити використання РФ іранських дронів.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті