В ОП підтримують ідею про реформування Радбеза ООН: Час позбутися пасажирів, що застрибнули у вагон, не маючи квитка

В Офісі президента України погодилися з заявою генерального секретаря Організації Обёєднаних Націй Антоніу Гутерреша про необхідність реформувати Радбез ООН. Про це написав у Twitter радник голови ОП Михайло Подоляк.

"Слова, які так довго хотів почути світ. Генсекретар ООН закликає реформувати Раду безпеки ООН. Орган, що повинен гарантувати глобальну безпеку, більше не працює. Ба більше, фактично є щоденним знущанням над здоровим глуздом і міжнародним правом. Бо не може країна, що розв’язала масштабну війну у XXI сторіччі та вбиває десятки тисяч людей, – надувши щоки сидіти у цивілізованих людей, розповідати про бойових комарів і ветувати рішення", - зазначив Подоляк.

"Час позбутися пасажирів, що застрибнули у вагон, не маючи квитка", - додав він.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш також заявив про необхідність реформування Ради Безпеки ООН та Бреттон-Вудської системи, аби вони відповідали "реаліям сучасного світу".

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді в ході саміту G7 в Хіросімі поставив під сумнів діяльність ООН і заявив, що вона не відображає реалій XXI століття.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті