До окупованої Оленівки пропагандисти РФ привезли друга путіна Стівена Сігала (ФОТО)

Голлівудський актор Стівен Сігал, який є другом президента РФ володимира Путіна, приїхав до окупованої Оленівки, де 29 липня росіяни завдали артилерійського удару по колонії з українськими військовослужбовцями, щоб приховати власні військові злочини. Про його візит повідомляє ватажок "ДНР" Денис Пушилін та російський пропагандист Володимир Соловйов 9 серпня у телеграм-каналах.

"Сьогодні він (Стівен Сігал, - Ред.) спілкувався з військовополоненими в Оленівському СІЗО...", - написав Пушилін.

Пропагандист Соловйов також пише, що Сігал побував усередині зруйнованої будівлі ізолятора в Оленівці, і "актор упевнений, що удару по в'язниці було завдано з системи HIMARS...".

На відеокадрах у Сольв'єва актор каже, що "російський уряд дійсно має багато артефактів від HIMARS".

Також Соловйов пише, що Сігал знімає документальний фільм про війну на Донбасі, маючи намір дати світові свій "правдивий" погляд.

У квітні 2022 року в ЗМІ повідомлялося, що голлівудська зірка Стівен Сігал є затятим прихильником путіна, якого він вважає своїм другом. 9 квітня в одному з ресторанів Москви, де актор брав участь у святкуванні свого 70-річчя, Сігал назвав союзників путіна своєю “сім'єю” та “друзями”.

Як повідомлялося раніше, 29 червня в СІЗО з українськими військовополоненими стався вибух, внаслідок якого загинуло 50 людей і 73 з них отримали поранення. Російська сторона заявила, що колонію було обстріляно з боку ЗСУ. У Пентагоні заявили, що є відомості про те, що спецслужби РФ готують неправдиві докази у підтвердженні своєї "версії".

ЗСУ, Служба безпеки України, Головне управління розвідки Міноборони України та уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагали направити до Оленівки представників ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

У Головному управлінні розвідки МО України заявили, що терористичний акт у Оленівці був спецоперацією Росії проти поставок Україні зброї.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті