В окупованому Маріуполі з'явилися фейкові ректор та декан місцевого університету

В окупованому Маріуполі колишні педагоги Маріупольського державного університету отримали від загарбників посади "ректора" та "декана". Про це 23 серпня повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури.

Місцеві мешканки пішли на співпрацю із ворогом після захоплення міста. Зокрема, саме вони почали "відновлювати" навчальний заклад в окупації.

"У червні 2022 року, згідно з наказами псевдоміністра освіти і науки так званої "ДНР", правопорушниць призначили на посади виконувача обов'язків ректора та декана факультету економіки, управління та права Маріупольського державного університету", - повідомляють правоохоронці.

Наразі жінки розповідають пропагандистам про початок нового навчального року за стандартами освіти РФ. Також вони намагаються отримати акредитацію та ліцензію від міністерства освіти та науки РФ.

Наразі жінкам заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Наразі їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі стався замах на гауляйтера Іващенка.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті