В окупованому Маріуполі залишаються 120 тисяч мешканців, ще 50 тисяч вивезли до росії

В окупованому Маріуполі наприкінці липня проживає близько 120 тисяч людей. Про це міський голова Вадим Бойченко повідомив в інтерв'ю "Буквам".

"За приблизними оцінками, у місті зараз близько 120 тисяч населення. За нашою статистикою, 220-240 тисяч осіб перебувають на підконтрольних нашій державі територіях. За кордоном – 40 тисяч маріупольців, депортували у бік росії вони 50 тисяч", - повідомив Бойченко.

При цьому невідомо, чи враховує міський голова серед цих 50 тисяч маріупольців, які зараз перебувають у фільтраційних таборах. У в'язницях, за словами Бойченка, окупанти утримують 10 тисяч полонених – як військових, так і цивільних.

"Убили вони 22 тисячі, але це досить "оптимістична" цифра. Якщо порахуємо зруйновані ними багатоповерхові будинки, тільки в багатоповерхівках десь по 50 осіб було в укриттях. І вони їх спалили", - зазначив Бойченко.

Також попри всі зусилля влади міста щодо фіксації загиблих, зараз росіяни намагаються все приховати. Зокрема, вивозять тіла на звалища, закопують у рови та спалюють у крематоріях.

Нагадаємо, що за оцінками окупаційної влади, у Маріуполі зараз проживає 220 тисяч осіб, проте за фотографіями міста під час святкування дня Металурга побачити їх не виходить.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті