В окупованому Донецьку від обстрілів постраждали будівлі планетарію та "медуніверситету" (ФОТО)

Окупанти повідомляють про численні пошкодження від обстрілів у Донецьку з ранку, 11 грудня та ввечері, 10 грудня. Про це пише Олексій Кулемзін, що називає себе "главою адміністрації" міста та місцеві паблики.

Зазначається, що напередодні ввечері удари завдано по районах автовокзалу «Південний», ТЦ «Континент», БЦ «Грін плаза», готелі «Парк ІН».

Пошкодження від обстрілів зазнала будівля нового планетарія. "Після обстрілу Донецька руйнування зафіксовано у будівлі нового планетарію. Ракети впали також у безпосередній близькості до речового ринку, пошкодження отримали і житлові будівлі", - пише Кулемзін.


Сьогодні з ранку від обстрілів із РСЗО "Град" постраждали два центральних райони - Ворошилівський та Калінінський.

"За свідченням очевидців, прильоти та руйнування були в районі театру опери та балету, лікарні ім. Калініна, магазину "Мауглі", більярдного клубу "Максі". Подробиці уточнюються", - пише Кулемзін.

За його інформацією про наслідки сьогоднішнього обстрілу Ворошиловського району, зафіксовано: попадання в покрівлю багатоквартирного будинку з пошкодженням фасаду та скління;  займання квартири у багатоквартирному будинку; порушення газової труби на введенні в багатоквартирний будинок; пошкодження скління у 4 багатоквартирних будинках.

Крім того, у Ворошилівському районі постраждав "Донецький будинок працівників культури" - пошкоджено 11 вікон.

Внаслідок обстрілу Ворошилівського району також постраждала адміністративна будівля так званого "республіканського центру інформаційних технологій".

У Калинінському районі в одному з корпусів ДОКТМО ім. Калініна зруйновано покрівлю, в іншому пошкоджено фасад та скління.

Також був "прильот" біля ліцея №6 у Калінінському районі, на території "медуніверситета".

Також "прильоти" були біля ліцею №6 у Калінінському районі.


Зазначимо, що окупанти не повідомили про постраждалих городян саме від цих обстрілів.

За умов війни неможливо перевірити цю інформацію.


Варто нагадати, що саме бойовики "ДНР" за потужної вогневої підтримки російської армії після 24 лютого розпочали активні бойові дії з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області.

Як повідомлялося, в окупованому Донецьку 11 грудня вранці пролунало кілька вибухів.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті