В ОК "Південь" анонсували "багато нових цілей" для удару і "сюрпризи" для окупантів

Ураження Силами оборони України штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі  - не єдина ціль ЗСУ, і таких "сюрпризів" для окупантів у майбутньому буде більше. Про це заявила очільниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. 23 вересня.

"Таких цілей у нас там багато. І розкривати всі деталі ще зарано. Сюрпризи будуть для них ще і ще. І вони не мають проти них протидії", - сказала вона.

Гуменюк зазначила, що зараз ЗСУ продовжують бойову роботу по "законних військових цілях" і працюють тільки там, де це перевірено, точно, достовірно.

"Тобто бавовна буде квітнути, сезон триває. Те, що можна буде знати, ми обов'язково будемо розкривати. Водночас ворог намагається "створити синдром "отвєточки" і тиснути на прифронтові території", здійснюючи обстріли. Але ми будемо продовжувати бойову роботу і будемо намагатися захищати тих, на кого ворог тисне", - наголосила начальниця пресцентру Сил оборони Півдня.

Крім того, вона пояснила, чому ураження штабу Чорноморського флоту РФ має велике значення у війни. За її словами, влучання у пункт управління - це завжди результат.

"Штаб – це мозковий центр, концентрація керівного складу, збір ідей і задумів. Влучання в такий об’єкт – це завжди дуже потужний не тільки вогневий результат, а й морально-психологічний. Бо ураження пунктів управління – це завжди внесення додатково сумбуру в керування військами. У цьому випадку також керування військами однозначно зазнало втрат, зазнало порушення, тобто налагодженої системи немає. Час на її відновлення – це час нам, щоб реалізовувати свої ідеї", - наголосила Гуменюк.

Як повідомлялося, звуки вибухів було чутно майже одночасно у Джанкої, Красноперекопську та Червоногвардійському в окупованому Криму 23 вересня.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті