У Нідерландах працевлаштувалися 24 тисячи українських біженців

Щонайменше 24 тисячі біженців з України працевлаштувалися у Нідерландах. Про це пише видання NL Times 17 липня.

Агентство допомоги UWV повідомило статистику на основі документів, які подаються роботодавцями.

Зазначається, що українці переважно знаходили роботу в індустрії гостинності та через агенції з працевлаштування. Більшість біженців почали працювати в Амстердамі та його околицях, а також у районі Гааги.

За останніми даними, лише 24 тисячі біженців з України знайшли роботу у Нідерландах. З початку червня агентство отримало нову інформацію про 10 800 українців, які влаштувалися на роботу. У квітні та травні агентству було відомо про 13 200 людей.

Майже половина біженців знайшли роботу через агенції з працевлаштування. Часто українці влаштовувалися через рекрутери на виробництво, склад, прибирання. Багато біженців також знайшли роботу в індустрії гостинності (12%), сільському господарстві та садівництві (8%) та бізнес-послугах (5%).

"Якоюсь мірою українці також принесли певне полегшення у галузях, де відчувається великий дефіцит людей. Близько половини людей почали працювати в області, де є дефіцит кадрів", - йдеться у повідомленні.

З квітня роботодавці мають повідомляти агентство допомоги UWV, якщо наймають біженця. Таким чином, у країні сподіваються виявити та зменшити ризики експлуатації. За неповідомлення про прийняття українського біженця роботодавця можуть оштрафувати.

Як раніше повідомлялося, ЄС виділяє ще понад 430 млн. євро трьом країнам, у тому числі на підтримку біженців з України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті