В МЗС України закликали МКС покарати росію за жорстоку страту військового ЗСУ й вигнати з ООН

В МЗС України закликали Міжнародний кримінальний суд покарати РФ за страту військового ЗСУ, відо якої було оприлюднено 11 квітня, й вигнати росію з ООН. Про це повідомили на сайті МЗС, а також особисто очільник міністерства Дмитро Кулеба у Twitter 12 квітня.

"Вбивство українського полоненого, зафіксоване на відео, є серйозним порушенням Женевських конвенцій та є воєнним злочином відповідно до положень Кримінального кодексу України та Римського статуту Міжнародного кримінального суду, – йдеться в повідомленні МЗС. – За Римським статутом такі дії також можуть бути кваліфіковані як злочин проти людяності. Закликаємо Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду невідкладно звернути увагу на чергове звірство російських військових у контексті розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених громадянами РФ на території України".

В МЗС звернулись до міжнародної спільноти з проханням посилити допомогу Україні, аби захистити мирних мешканців від російського геноциду та звільнити окуповані території.

Крім того, голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав вигнати росію з ООН.

"У мережі поширюється жахливе відео, як російські війська обезголовлюють українського військовополоненого, – написав він у Twitter. – Це абсурд, що Росія, яка гірша за ІДІЛ, головує в РБ ООН. Російських терористів потрібно вигнати з України та ООН і щоби вони понесли відповідальність за свої злочини".

Раніше повідомлялося, що рашисти оприлюднили чергове відео зі стратою українського військового, якому відрізають голову. Зеленський, Єрмак і Лубінець відреагували (21+).

Раніше також повідомлялось, що у путіна прокоментували відео страти українського військового, якому відрізали голову.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті