В МЗС Польщі зробили заяву про доступ України до єдиного ринку ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що час доступу України до єдиного ринку ЄС повільно спливає. Про це сікорський сказав журналістам у латвії 27 березня, пише українська служба новин "Польського радіо".

"Коли путін заблокував український експорт через Чорне море, Україна тимчасово отримала доступ до єдиного ринку Європейського Союзу. Тепер, коли вона відновила доступ до моря, а отже, і до існуючих ринків, час цього привілею повільно минає", - сказав очільник МЗС Польщі.

На запитання журналістів, чого він очікує від польсько-українських міжурядових консультацій, Сікорський зазначив, що "...Польща стратегічно підтримує Україну в її європейських та євроатлантичних прагненнях і в її протистоянні російському імперіалізму, що не означає, що у двосторонніх відносинах немає проблем, як буває між сусідами і сусідами, які мають між собою багато історії".

"Ми всі знаємо, що є певні виклики у сфері сільського господарства та автомобільного транспорту, ми намагаємося вирішити це таким чином, щоб поляки усвідомлювали, що польські інтереси у безпеці, але що Україна може боротися далі", - сказав також польський міністр.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що заморожені активи РФ краще витратити на оборону України, а не її відбудову.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті