У Міноборони Британії підтвердили рішення передати Україні роту танків Challenger 2 та десятки САУ AS-90

Велика Британія передасть Україні свій найбільш суттєвий пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Challenger 2 та самохідні артилерійські установки AS-90. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на британські ЗМІ, які цитують витримки з виступу міністра оборони Британії Бена Уоллеса у Палаті громад.

"Сьогодні я можу повідомити про найбільший, наразі, пакет військової допомоги (...) Він містить роту танків Challenger 2, броньовані ремонтно-евакуаційні машини. Також ми передамо установки AS-90", - заявив Уоллес.

Раніше офіс британського прем'єра повідомляв, що Лондон має намір поставити Києву обіцяні танки Challenger 2 вже найближчими тижнями в рамках запланованого прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком прискорення військової допомоги.

"Рота у складі 14 танків вирушить на Україну найближчими тижнями", - йшлося у поширеному пресрелізі.

Крім того, на Даунінг-стрит зазначали, що, як очікується, за танками буде близько 30 самохідних знарядь AS-90.

Як повідомлялося раніше, Великобританія у 2023 році виділить для підтримки України 2,3 млрд фунтів.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті