У МЗС заявили, що у призначенні послів без досвіду та освіти немає нічого страшного

Призначена на посаду посла України у Болгарії Олеся Ілащук має кваліфікацію спеціаліста з міжнародних відносин, а призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на коментар Міністерства закордонних справ України 26 грудня.

"Що стосується призначення на посаду посла Олесі Ілащук, то за наявною в МЗС інформацією вона отримала диплом з відзнакою за спеціальністю "Країнознавство" кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки. Вільно володіє англійською мовою", - йдеться у коментарі відомства.

У МЗС також зазначили, що уряд Болгарії після оцінки її кандидатури негайно надав агреман Ілащук, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії.

У коментарі зазначається, що "призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою".

"В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади послів, демонструють гідні результати роботи. Лише за ними, а не інтерпретаціями та образами і варто судити про роботу посла за кордоном", - наголосили в МЗС.

Раніше у ЗМІ поширилася інформація, що президент Володимир Зеленський призначив послом України в Болгарії Ілащук, яка "не має досвіду роботи в дипломатії і досі позиціонувалася як фахівець із сексології та дорогоцінних прикрас".

Нагадаємо, Болгарія затвердила перший пакет воєнної допомоги Україні.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті