У МЗС РФ обурені, що ЄС не видає візи мешканцям окупованих регіонів України з липовими паспортами

У МЗС РФ обурені, що ЄС не видає візи мешканцям окупованих регіонів України із липовими російськими паспортами. Позицію зовнішньополітичного відомства країни-агресора озвучила речник МЗС Марія Захарова, повідомляють російські ЗМІ 21 грудня .

Сьогодні було офіційно опубліковано ухвалене 14 грудня рішення Євросоюзу не приймати для видачі шенгенських віз паспорти нібито російських громадян, які мешкають в окупованих РФ регіонах України.

У МЗС РФ заявили, що це рішення Євросоюзу порушує положення Загальної декларації прав людини 1948 року.

Захарова при цьому не уточнила, що анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей світова спільнота не визнала, а Міжнародний суд ООН у березні 2022 року не знайшов виправдань початку російської агресії проти України та наказав Кремлю негайно припинити вторгнення. Рішення Міжнародного суду обов'язково до виконання, однак саме РФ грубо зневажає всі міжнародні норми та принципи мирного існування.

Як раніше повідомлялося, у Держдумі задумалися, як відбирати у депортованих українців громадянство.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті