У Молдові проаналізують можливість часткової мобілізації

Можливість оголошення часткової мобілізації аналізується у Молдові. Про це заявив міністр оборони країни Анатолій Носатий в інтерв'ю телеканалу PROTV, - повідомляє gagauzinfo.MD.

Зокрема, міністр відповів на запитання, чи у зв'язку з подіями у сусідній країні в Молдові проходитиме мобілізація населення.

"Мобілізація - досить складний процес, і він не оголошується при кожній звичайній зміні ситуації. Необхідний ретельний аналіз, і, якщо це дійсно необхідно, буде проведено часткову мобілізацію з метою підготовки армії та підвищення здатності збройних сил реагувати на загрози", - сказав Носатий.

За його словами, техніки в армії достатньо, проте вся вона застаріла, оскільки вироблена у 1960-1980-х роках. Армія має дуже великі складнощі з запчастинами, особливо гумою для техніки, яка вже не випускається.

"Ми намагаємося підтримувати у належному стані. З 10 робимо 5, з п'яти - три, і так далі, щоб мати змогу зреагувати у разі чого", - додав міністр оборони.

Видання зазначило, що система ППО у Нацармії Молдови настільки застаріла, що не змогла зафіксувати ракети, які порушили повітряний простір країни.

Молдавська армія налічує близько 6 тисяч військовослужбовців, з яких 2 тисячі – "строковики", а решта – контрактники.

Як повідомлялося, три російські ракети, випущені з акваторії Чорного моря, порушили повітряний простір Молдови.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті