У Маріуполі студент вийшов до руїн драмтеатру з українським прапором. Зеленський подякував хлопцю

Маріупольський студент вийшов на вулиці окупованого росіянами міста з українським прапором учора, 18 липня, у День металурга. Про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко 19 липня.

«Я просто українець і прагнення свободи у мене в крові. Батьки мої зомбовані і після окупації вони взяли сторону РФ. Тут це сталося з більшістю тих, хто залишився в місті. У Маріуполі працюють лише ЗМІ РФ та «ДНР», немає жодної іншої інформації, крім пропаганди», – наводить журналіст слова студента, чиє ім'я з метою безпеки не називається.

Хлопець каже, що йому дуже пощастило, оскільки під час прогулянки дорогою не траплялися російські військові. Проте навіть без них юнака мало не побили місцеві шанувальники російського вторгнення.

За цей громадянський вчинок маріупольцю подякував президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 18 липня.

"Сьогодні в новинах розійшлася фотографія хлопця з Маріуполя, який вийшов на вулицю міста з українським прапором. Вийшов до залишків будівлі драмтеатру, зруйнованого російськими військами. Це було дуже сміливо. І я хочу подякувати йому за цей вчинок", - сказав президент.

Як повідомлялось, російські окупанти у Маріуполі 19 липня позбавили громадян України прав власності на нерухомість у місті.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті