У МАГАТЕ погодилися розгорнути місії на всіх АЕС України

МАГАТЕ розгорне місії зі своїми спостерігачами на всіх АЕС України, включаючи Чорнобильську атомну станцію. Про це 10 січня в ефірі "Українського медіа-центру" заявив виконувач обов'язків голови Держінспекції ядерного регулювання Олег Коріков.

"Україна запропонувала попередити ядерну загрозу з боку російських окупантів та встановити наглядові місії МАГАТЕ на всіх інших українських атомних електростанціях. Це необхідно для посилення ядерної безпеки в умовах війни. МАГАТЕ погодилося з нашою пропозицією, і найближчим часом ці місії будуть розгорнуті на всіх АЕС, включаючи Чорнобильську", - заявив чиновник.

За словами Корікова, окупація Запорізької АЕС є високою ядерною небезпекою. Проте він зазначив, що всі спроби окупантів приєднати станцію до російської енергосистеми провалилися.

"Наприклад, окупанти організували біля станції базу для ремонту своєї техніки. Все це робиться прямо на очах експертів місії МАГАТЕ, які ці дії фіксують, але аж ніяк не можуть запобігти їм", - зазначив Коріков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти змусили близько 3000 працівників Запорізької АЕС отримати російські паспорти.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті