У Києві затримано двох чоловіків: придушили й пограбували матір військовополоненого, забравши виплати на сина – 380 тис (ФОТО)

У Дарницькому районі Києва затримано двох чоловіків, які пограбували матір військовополоненого українського прикордонника, попередньо її придушивши (жінка вижила). Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора України 26 жовтня.

"До чергової частини Дарницького управління поліції 25 жовтня 2022 року о 13:50 надійшло повідомлення від жінки про те, що в хостелі, де вона працює адміністратором, невідомий чоловік схопив її за горло та почав душити до втрати нею свідомості", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що, прийшовши до тями, потерпіла виявила відсутність грошових коштів у сумі близько 380 тис грн, які вона зберігала при собі.

Зазначається, що син потерпілої – український прикордонник, який з 24 лютого 2022 року перебуває у полоні в окупантів.

"У зв’язку з цим потерпіла отримувала від держави соціальні виплати, – повідомляє відомство. – Ці кошти жінка планувала розмістити на депозитний рахунок у банку".

Уточнюється, що за результатами невідкладних слідчих дій правоохоронці встановили та затримали двох чоловіків, які мешкали у цьому ж хостелі, за фактом розбійного нападу, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст.187 КК України).

"Під час огляду у ванній кімнаті були виявлені та вилучені грошові кошти потерпілої", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Раніше повідомлялось, що взято під варту підозрюваних, які "не роз’їхались" на дорозі і вбили військовослужбовця.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті