У Києві затримали одного з головних постачальників наркотиків для української еліти (ФОТО)

У Києві затримали одного з головних постачальників наркотиків для української еліти Юрія Чернецького, повідомляє прес-служба київської поліції.

"Правоохоронці провели обшук у помешканні фігуранта, у ході якого вилучили розфасований наркотик, гроші та набої. Слідчі повідомили затриманому про підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порушником виявився 48-річний киянин, який раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за наркозлочини.

Як розповів начальник поліції Києва Іван Вигівський, під час розслідування кримінального провадження у фігуранта було проведено кілька оперативних закупок наркотичного засобу:

"Отримавши оперативну інформацію щодо продажу особливо небезпечного наркотику, ми розпочали документування злочинної діяльності фігуранта. До відпрацювання були залучені оперативники, слідчі главку та бійці КОРДу, які днями затримали чоловіка у центрі столиці із речовими доказами. При собі він мав 23 згортки із розфасованим кокаїном та вже виручені гроші за частину проданого "товару". Ми також провели санкціонований обшук у помешканні киянина, у результаті якого вилучили набої, пакетики для фасування, електронні ваги та автомобілі, на яких пересувався порушник", - повідомив він.

Орієнтовна вартість вилученого кокаїну за цінами "чорного" ринку становить близько 5 000 доларів США. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинений повторно. Слідчі за погодженням із міською прокуратурою повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину. Фігуранту загрожує від шести до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

За даними ЗМІ, затримали одного з головних постачальників наркотиків для української еліти Юрія Чернецького.

Як повідомлялося раніше, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з ГУНП в Донецький області викрили групу осіб, які діяли під виглядом "військовослужбовців" ЗСУ та причетні до торгівлі зброєю та наркотиками на Донеччині.

Статті

Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Країна
12.04.2024
11:24

"Економічне бронювання" від мобілізації: "робота в білу" чи "податок на боягузтво"?

На одного воїна, який захищає Україну, має бути 8 осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна. Потрібно знаходити ті заходи та засоби, які можуть сприяти підняттю рівня економіки
Всі статті