У кремлі "відхрестилися" від обговорення інформації про ядерний удар, що готується по Україні

Речник російського диктатора путіна Дмитро Пєсков назвав інформацію New York Times про обговорення ядерного удару по Україні "накачуванням теми". Про це повідомляють російські ЗМІ 2 листопада.

За словами Пєскова, москва "не збирається брати участь у накачуванні теми застосування росією ядерної зброї в Україні".

"Ми констатуємо, що як на офіційному рівні, так і на рівні ЗМІ відбувається цілеспрямоване накачування цієї теми ядерної зброї. Не маємо жодного наміру брати участь у цьому накачуванні. Вважаємо його дуже і дуже безвідповідальним", - сказав Пєсков.

2 листопада Газета The New York Times з посиланням на джерела в адміністрації США написала, що за даними розвідки російські генерали обговорювали, за яких умов росія могла б застосувати тактичну ядерну зброю в Україні. При цьому видання зазначає, що путін нібито не був учасником обговорення.

Також NYT стверджує, що в адміністрації США стурбовані цією інформацією, але жодних доказів того, що росія приводить ядерні боєголовки в бойову готовність або вживає інших супутніх заходів, немає.

Як раніше повідомлялося, РФ повертається до "зернової ініціативи" та запевняє, що Україна обіцяла не атакувати кораблі ЧФ.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті